Màsters

  No estem sols al món. Per això, sigues humil. No creguis que has descobert o pensat res que un altre no hagui pensat o descobert abans. I si ho haguessis fet, considera-ho com un regal del Cel que has de compartir amb els altres.  ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

 El que està de moda deixarà d'estar-ho; si et deixes emportar només per ella, seràs un neci, a quí ningú respectarà. ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

  S'escoltaran en molts llocs d'Europa instruments de diverses mides fer diferents harmonies, amb grandíssim cansament per a qui les escolti de prop.
                                              ( Leonardo da Vinci, lirista... i humanista - profecía )

 Cap art resulta tan obstaculitzat pels seus propis professors com la música.
                                            ( Arnold Scömberg, compositor - tractat d'harmonia )

  Considera quel-com atroç cambiar o suprimir qualsevol cosa, incloent-hi ornaments de moda en les obres d'un bon compositor. És el major insult que pots fer-li al art.
      ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

  Treballant Mozart, quan algú amb el seu aspirador va passar al costat del meu piano, va produir un efecte que se sent quan es canta. des de llavors, simulo l'efecte amb un western o disc dels Beatles, poc importa mentre es tracti d'alguna cosa sorollosa.( Glenn Gould, pianista - entrevista Scherzo )

  
  Sobre la seva màgica fòrmula: Tècnica, to, repertori, mans, cap i cor.                                                 ( Vladimir Horowitz, pianista - Entrevista La Vanguardia )

 Les lleis de la moral són també les del art  ( Robert Schumanncompositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

Per a ser un bon músic hauries de ser bona persona. ( Ilze Graubin, pianista-consell a un col.lega )

  Una doctrina errònia basada en una cerca honrada val molt més que la presumptuosa seguretat      d' aquells que s'oposen a tal cerca porquè creuen ja "saber"- ¡ saber sense haver buscat per si mateixos !                ( Arnold Scömberg, compositor - Tractat d'harmonia )

  l'estudi de la història de la música, recolçada per audicions en viu de les obres mestres de les diferents èpoques, et curaran ràpidament de la vanitat i la presumpció.
 ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

  Al jutjar composicions, discerneix les que son veritables obres d'art de les que només serveixen  per a divertir als aficionats. Defensa les primeres; en quant a les altres, no t'indignis.
( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

No has de difondre composicions dolentes; ans al contrari, tens el deure d'ajudar a suprimir-les decididament.  ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar )

 No només no has de tocar composicions dolentes, sino que ni tan sols les has d'escoltar, excepte què et vegis obligat a fer-ho  ( Robert Schumann, compositor - Normes musicals per a la vida i la llar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *